Resiliència

La resiliència és la capacitat que tot ésser humà té per aconseguir encaixar i, superar situacions viscudes que han estat traumàtiques. S'apren a treure's tot allò positiu de les experiències adverses o desfavorables de la vida i, així poder viure amb salut.

Els neuropsiquiatres Boris Cyrulnik, autor del llibre, Resiliencia: Una infancia infantil no determina la vida, i Stanislaw Tomkiewicz, són dos dels majors investigadors en resiliència. A més, la coneixen per experiència, ja que, els dos van patir una infància traumàtica en els camps de concentració nazis. Les seves vides demostren que, els que han patit una infància infeliz, també poden tenir una vida "normal". 

Hi ha moltes persones que van patir una infància molt dura i han sabut treure profit d'aquestes situacions Ana Frank, Rigoberta Menchu, i tantes persones no conegudes que extreuen qualitats positives davant un fet ingrat, pel seu desenvolupament personal.

Per això, si teniu uns minuts, mireu l'entrevista a Boris Cyrulnik...MOLT INTERESSANT!!

http://vimeo.com/14062317

A més, vull adjuntar-vos un vídeo on es fa un síntesi, d'uns minuts, que explica molt bé el significat de resiliència. Desitjo que us agradi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario