Significat d'emoció.

Avui, havíem d'haver dut una definició individual envers el concepte d’emoció. Per a mi és una paraula molt complexa ja que el context tant familiar, econòmic i polític, cultural o social pot influenciar en la seva expressió, en la seva interpretació a més, en la seva identificació. Tinc clar que les emocions són comuns en tots els éssers humans independentment de la seva raça, sexe, i a més penso que són subjectives, ja que una mateixa situació per a dos persones diferents pot generar i/o provocar emocions diverses.

Quan ens hem posat en petit grup, hem elaborat una definició consensuada, tenim present tots els aspectes de les tres companyes. Hem arribat a la conclusió, que l’emoció és el sentiment subjectiu de les persones, però, a la vegada, tothom compartim o tenim unes emocions comuns. I, l'entorn cultural, social, religiós, familiar, i escolar és el que afavoreix la seva expressió. A més, hem esmentat que la dificultat estar en poder controlar-les i identificar-les.

Un cop hem començat a posar, en gran grup, les diferents definicions, hem aprés que pot ser la dificultat per identificar i controlar les emocions no estaria dins d'una definició, encara que sigui un aspecte molt important, i que en comptes de control podríem esmentar gestió d'emocions, per a que el llenguatge sigui més adient envers el vocabulari emprat pels professionals. 

La segona activitat l'hem fet primer, de manera individual escollir dos definicions de les diverses emocions, i després en petit grup les hem posat en comú. Moltes definicions coincidíem, i en les que no, hem dialogat i reflexionat envers el tema i els criteris personals per poder arribar a un consens de grup.

Un cop posat en comú, en gran grup, arribem a la conclusió que, totes les emocions han de poder ser expressades, que per exemple la por es pot generar, a més de bloquejar, en la creació d'eines per poder resoldre els problemes o les diverses situacions adverses de la vida. Que la ràbia és la que més mal vista està, ja una persona pot arribar a ser violenta, agressiva física o verbal, i passa el mateix amb la tristor. 
Però, per a que pugui haver una adient gestió de les emocions, han de poder tenir el seu procés per expressar-se, per poder ser tu mateix el que permetis estar malament per poder, poc a poc, identificar i acceptar el què ha passat i aprendre a viure i conviure, per estimar i ser estimat, per créixer dia rere dia de manera emocional i, harmònica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario