Baby Human Sentir

El vidio Baby Human Sentir, és una mostra de com es desenvolupen les emocions en els primers anys de vida. Ha estat molt interessant i sorprenen, ja que ens mostra, mitjançant unes proves determinades, com el temperament dels éssers humans és el responsable de les respostes emocionals de les persones.

Abans de veure el vídeo, era conscient que en els primers mesos de vida els nadons amb els crits, les rialles, els plors es comuniquen amb els altres per mostrar alegria, frustració, incomoditat i, que aquests en un primer moment, són actes reflexes.


El que més m'ha sorprès ha estat que, a partir dels 3 mesos comencen a reconèixer  totes aquelles coses que més els hi agrada, les que més plaer i satisfacció els hi dóna i, que el seu temperament és el responsable d’aquestes decisions.

Estic d’acord quan esmenta, que els pares o les persones cuidadores saben reconèixer els tipus d’emocions dels nadons, que ho fan mitjançant el seu propi llenguatge que és el plor. A la vegada, els nadons també aprenen a identificar les emocions dels adults a traves de l’expressió facial. Aquest aspecte, posa de manifest la importància del llenguatge que no diem amb paraules, és a dir el llenguatge no verbal i/o la nostra praxis, ja que en els primers anys de vida és el més fàcil d’interpretar i de percebre.

Aleshores, com a pares i futures mestres d’educació infantil, hem de tenir molta cura, a l'hora de guiar  i acompanyar el procés d’ensenyament-aprenentatge, de les nostres paraules, els gestos, i de l'expressió facial i corporal.

Si més no, em sembla molt adient i interessant esmentar, com la figura de l’adult pot modelar i/o regular el temperament, però no podrà canviar-lo.

Les investigacions del laboratori de Nathan Fox, amb els seus estudis i proves, ens mostren la diversitat de temperaments dels més petits i degut això, com les mateixes situacions poden provocar diverses reaccions en nens de la mateixa edat. Això és altre aspecte ha tenir en present, com a futurs educadors/es, per poder donar resposta a les necessitats emocionals, afectives i cognitives dels infants. A la vegada, ens ofereix visionar  quines estratègies que fan servir per l’autocontrol envers la por, la resolució de conflictes o, sentiments agradables.

A continuació, adjunt l’adreça del vídeo-documental per a que podau visionar, per gaudir i obtenir més informació envers el desenvolupament de les emocions en els més petits.
http://www.tu.tv/videos/baby-human-sentir

No hay comentarios:

Publicar un comentario