La família

Encara que la família ha patit canvis en la seva estructura, aquesta, continua sent de gran importància i de gran necessitat, pel desenvolupament i recolzament emocional i afectiu per a tots els seus membres. Entenem que per a que es pugui formar una família, és imprescindible un mínim de dos membres, que poden o no compartir consanguinitat, i que estableixen vincles afectius entre ells.

Degut això, les families poden ser de diferents tipus compostes per: dos persones del mateix sexe que tenen fills perquè adopten o, perquè paguen un ventre de lloguer, també existeix pares o mares que tenen cura dels seus fills amb absència d’un dels progenitors, o aquelles parelles que adopten...Aquestes i altres, deixen de banda aquella estructura familiar que entenem per tradicional o nuclear, però tenim present, que hi formen una.

La importància de família a l’hora de la transmissió de valors i de la moralitat és un fet que prové des de fa molt i molt de temps, en canvi aspectes com el de tenir respecte cap a la infància envers els seus drets, això, ha estat més actual. 

Aquest fet a provocat la creació d’altre tipus de família com és l’anomenada, família d’acollida. Té aquest nom perquè la dita, dóna resposta a les necessitats d’un infant durant un temps determinat, el adient per a que la família congènita es pugui recuperar de la situació desfavorable per a l’infant. I, cal destacar, que encara que hi existeixin aquests tipus, els infants han de tornar amb els progenitors perquè per a els més petits els seus pares són els millors “siguin com siguin”, i la separació comporta carències per a ells.

Aleshores, hem de tenir present que el rol com a pares i educadors és un model a seguir, que som molt important pel desenvolupament dels nostres fills i alumnes i, que tenim un paper amb molta responsabilitat perquè el nostre suport i la nostra guia ha de començar, en un primer moment, pels nostres fets i després, per les nostres paraules.

A continuació, adjunt un vídeo de youtube que mostra de manera molt clara i entenedora que, per als infants els principals models d’aprenentatges i de referència són els pares, la qual cosa comporta una nivell molt alt de responsabilitat pels adults, ja que els seus comportaments, sentiments, maneres de fer i de respectar als altres i, a si mateix, són acceptades i enteses com si fossin adients, pels més petits.

http://www.youtube.com/watch?v=z4WA3zKzGAA

Per finalitzar adjunt un altre enllaç, aquet és una cançó del grup Pimpinela que parla de la família i del vincle que aquesta crea i/o provoca mitjançant l’amor. A mi m'agrada molt ja que esmenta molt bé els successos i sentiments comuns, crec jo, a totes les famílies del món.

http://www.youtube.com/watch?v=tZ5RMa55X9M

Altramenent us adjunt un vídeo que explica molt bé què és la família i les seves relacions, els conflictes i l'amor que la caracteritza.


També, vull adjuntar un altre vídeo de diversitat familiar ja que a l'actualitat l'estructura familiar és molt diversa i variada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario