Paff, el drac màgic

Després d’escoltar diversos cops questa cançó, puc interpretar algunes de les necessitats dels éssers humans, comuns a totes les races, cultures, sexe inclòs a totes les edats. Fa referència a l’amor, a la protecció, al reconeixement dels altres, a la companyia, al vincle afectiu, al dol provinent per la pèrdua de les persones estimades, etc. Són emocions i sentiments provocatats per un tipus de relació, la d’un nen i un drac.


A continuació citaré algunes de les estrofes per fer una petita reflexió envers el que, crec que, l’autor  vol manifestar a la cançó d’en Paff, el drac màgic.  

A l’estrofa, Paff era un drac màgic que vivia al fons del mar i sol s’avorria molt i sortia a jugar, podem interpretar la necessitat de la socialització, de la relació per sentir-se feliç. Ja que surt d’allà on viu cercant coses, que en el seu entorn no té. El fet de ser un lloc al fons del mar, provoca el pensament de ser un indret lluny, aïllat del món i de la vida, per això marxa a un altre  lloc on poder sentir-se acompanyat i estimat, i per poder cobrir la seva carència.

La frase de que  tots dos van preparar un viatge per descobrir el món, podem entendre, que vol manifestar, la importància d’establir un vincle afectiu amb una persona per a tenir el suport, sentir-se protegit, amb confiança per la descoberta i, així, poder fer front a les situacions de dificultat. Per exemple a l’estrofa, quan hi havia tempesta s’ho arreglaven molt bé, enfilant-se a la cua d’en Paff vigilava el vent.  

A més, al meu parer puc interpretar que, en Paff fa de figura de referent per al nen, es pot fer un símil a com si el drac fos la persona adulta, perquè encara que tots dos gaudeixen i es necessiten, en les situacions de dificultat el drac  és el que protegeix al nen. I, quan el nen es fa gran marxa per continuar la seva descoberta. Aquest fet, provoca molta tristor per en Paff ja que torna a quedar sol. Es pot interpretar l’emoció provocada per la pèrdua d’una persona a la que estimes, la tristor manifestada a través de les llàgrimes.
És una cançó que es pot utilitzar a l’escola per aprendre a identificar les emocions amb els infants a través d’una història molt atractiva i senzilla per a la comprensió i reflexió dels nens/es.

Adjunt el vídio d'en Paff, el drac màgic per si algú la vol escoltar i així poder contrarestar amb les  meves reflexions envers la cançó.


Finalment, adjunt una cançó dels fruitis, uns dibuixos que jo mirava quan era petita i que m’agrada molt ja que parla de l’amistat i l’acceptació que comporta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario